Samarbete och utbildning driver teknisk utveckling

På lördag den 17/8, i samband med landslagets öppna läger i Haninge, höll Organisationskommittén en utbildning i användandet av joystick som poänggivande utrustning i kumite. 

Hela Organisationskommittén var på plats för uppdraget för att utbilda och samtidigt verifierade man och utfärdade sportdatalicenser för flera funktionärer som klarade sin verifiering galant. Det pågick matcher på 4 tatamis hela dagen och utbildade sportdatafunktionärer bemannade mattorna. Det blev ett positivt resultat med övning och praktik under dagen och joysticks kommer att användas vid, som första tävling i Sverige, på SM 2024 i Senior- och U21-kategorier i kumite. I kommande utbildningar i OKs regi kommer joysticks vara en del av programmet. 

GS Förbundets Sarah Wennerström Cedercrona kommenterar:

”Förbundets kommittéer gör otroligt fina insatser för förbundet och här är ett utmärkt exempel på gott samarbete mellan Organisationskommittén, Domarkommittén och landslaget, som i sin tur driver utvecklingen framåt. Organisationskommittén har under året hjälpt oss att ta ett rejält kliv i att bl.a. professionalisera SM och vi ser fram emot att nu också få testa den senaste tekniken även här i Sverige. Något vi hoppas ska uppskattas av både utövare och coacher som en del i att försöka ge bästa förutsättningar och mesta möjliga fair play på mästerskapsarenan.”

Förbundet tackar Organisationskommittén för deras insatser, landslaget och DK för gott samarbete kring arrangemanget samt domarna som var med och testade joysticken i skarpt läge på två tatamis. Och stort grattis till våra nya verifierade funktionärer!

Organisationskommittén tillsammans med våra nya licensierade funktionärer.
Organisationskommittén, fr.v: Maryam Shaghaghi, Edith Saronhilo-Caraan, Cathrin Tolinsson, Henrik Thomsson, Siamak Rezaie, Ordf., Andreas Fritsch, Ashton Caraan