Landslagsplanering med samsyn och framtiden i fokus

I samband med landslagets öppna läger 15-18 augusti, möttes landslags- och förbundsledningen i terminens första arbetsmöte. Tillika besökte förbundets representanter träningssessionerna under en heldag på fredagen och träffade tränarna och ledarna på plats. Lägret hade internationell inriktning och blev en arena för utbyten och teambuilding som sträckte sig även utanför Sverige med 10 länder närvarande. Det är första gången ett läger av den här storleken anordnas i Sverige och utgör även premiären för det nya nordiska samarbetet med utbytesverksamhet.

Förbundsordförande Ramon Malavé kommenterar:

”Det är oerhört inspirerande inför framtiden att se så många samlas detta tillfälle. Målmedvetenhet och viljan att förbättras är vad som kommer driva svensk elitsatsning framåt och en stor eloge till landslagsledningen som planerat och organiserat detta läger. Vi är också mycket glada över det positiva internationella samarbetet och att få välkomna våra utländska gäster. Mötet med landslagsledningen var konstruktivt och genomsyrades av samsyn på framtiden och den riktning vi vill röra oss i. Vi i styrelsen ser fram emot att gemensamt arbeta vidare i det öppna och proffessionella klimat som nu råder. Jag tror också stenhårt på våra svenska aktiva och kommer följa dem med spänning.”

Nu väntar en höst med späckat tävlingsschema där höjdpunkten är Kadett-, Junior och U21-VM i Venedig, 9-13 oktober. Vi önskar varmt lycka till!

Följ landslagets resa på Instagram: @officialkarateteamsweden