Kick-start för domare i Torvallahallen den 17/8 

I samband med landslagets Uppstartsläger i Torvallahallen den 15-18 augusti deltog Domarkommittén med ett 30-tal domare för att döma vid matchträning på lördagen. Dagen startade med Kata på förmiddagen på 4 tatami, två av mattorna med plattor och poängbedömning. Efter lunch fortsatte övningen med Kumite, 2 tatami med flaggor och 2 tatami med Joystick. Efter halva tiden bytte domarpanelerna plats, så att alla domare fick tillfälle att bekanta sig med och döma med Joystick´s. Detta system kommer nu att användas vid SM i Vetlanda senare i höst.

Organisationskommittén var på plats och skötte det tekniska denna gång. DK har normalt domaruppdrag i samband med landslagets läger 2-3 gånger per år, men denna gång var det lite annorlunda. Man hade bjudit in landslagsaktiva från olika länder till ett öppet läger tillsammans med svenska landslagets olika trupper. Ett 50-tal aktiva från 9 olika länder var också på plats, vilket gjorde att nivån och kvaliteten på matcherna var mycket hög.

DK gav feedback och input efter varje match och våra domare fick tillfälle att ställa frågor, testa som Referee och fick ta till sig olika instruktioner löpande. Det hela var mycket uppskattat och med idel positiva omdömen från våra deltagande domare. Det som också var mycket positivt var att majoriteten av domarna på plats var ganska nya, yngre domare vilket lovar gott inför framtiden.

Förbundet tackar DK och domarna som deltog för deras engagemang och ser fram emot nästa samarbete!