Fullsatt funktionärsutbildning slog rekord i Göteborg

Den 24 augusti ordnade svenska Karateförbundets Organisationskommitté (OK), i samarbete med Västra Karateförbundet och Göteborg Karate Akademi, den mest omfattande Sportdatautbildning hittills i Serneke arena i Göteborg.  Från OK var 4 kursledare närvarande.

Utbildningen slog rekord i antal deltagare med 31 deltagare och 3 licens verifieringar. Bland deltagarna fanns flera domare för att bredda sin kompetens i tävlingssammanhang. Kursen hölls för steg-1 vilket ger grundbehörighet och efter verifiering på en tävling kommer man att erhålla C-licens.  

Organisationskommittén kommer under våren 2025 arrangera den första steg-2 kursen som ger administratörsbehörighet. Efter verifiering på en tävling kommer man att erhålla B-licens. För att kunna gå steg-2-kurs krävs det att man har gått steg-1 kursen och verifierat sin C-licens på en tävling.

Innan träning på sportdata gjordes en kort genomgång av relevanta delar av WKF regelverk i kumite, grunderna i tävlingsprotokoll, lottning, seeding samt återkval. I Sportdata fokuserade vi på kata & kumite med flaggor men även på digital utrustning som plattor och joysticks. Även poängtavlan i lagkumite gick man igenom. Skarpa övningar gjorde man genom matchträning i Göteborg Karate Akademis lokaler i två hallar. I samarbete med Västra KF hade vi ett 30-tal tävlande och 10 domare på plats. Under två timmars matchträning i kata, med både plattor och flaggor, och i kumite, med både joystick och flaggor, fick sportdatafunktionärer träna skarpt på verkliga situationer.

Närvarande var även distriktets medicinskt ansvariga Inger Bladin och distriktets kumite-coach Peyman Simaei.

Nu är det verifieringar som väntar våra nyblivna sportdatafunktionärer på kommande tävlingar under hösten. Vi tackar alla kursdeltagare, domare och tävlande för gott samarbete. Bra kämpat alla och lycka till i kommande uppdrag!