Fullsatt coachkonferens inspirerar för framtiden

Lördag 17 augusti hölls en konferens för Sveriges coacher i förbundets regi. Tekniska Kommittén stod värd för arrangemanget, med syfte att utbilda, skapa gemenskap och stärka coacher i sin roll. Arrangemanget var glädjande nog efterfrågat med 20 klubbar representerade från Ystad till Boden och utöver de 40 fyllda platserna fanns en kölista.

Under förmiddagen höll Tekniska kommittén, som består av Fredrik Ålander, Emma Helgesson och Hanna Stensson, en coachutbildning, och efter lunch bjöd dagen på två föreläsare, Ulf Carlsson och Björn Pettersson. Programmet följdes sedan upp med gruppdiskussioner om olika situationer som kan uppstå när man är coach, både på tävling och träning. Här var etik och vår uppförandekod en gemensam nämnare vilket ledde till mycket intressanta diskussioner och ett uppskattat avslut på konferensen.

Konferensen avrundades med middag tillsammans där kvällen visade upp en fin karate-gemenskap och bjöd på många glada skratt. Förbundsstyrelsen representerades av ordförande Ramon Malavé och styrelseledamot Sadik Sadik.

Förbundet och Tekniska kommittén vill tacka alla deltagare för engagemanget, givande diskussioner och den trevliga samvaron. Vi ses snart i en sporthall någonstans i Sverige!